ÜNAK – Sürdürülebilir Kütüphaneler Çalışma Grubu Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız,

Kuruluş çalışmaları Eylül 2022’de başlatılan “ÜNAK Sürdürülebilir Kütüphaneler Çalışma Grubu” iki yıldır çalışmalarını kesintisiz olarak yürütmektedir. Ertuğrul Çimen (MEF Üniversitesi), Tuba Akbaytürk Çanak (Koç Üniversitesi), Uğur Bulgan (Süleyman Demirel Üniversitesi), Nilay Cevher (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi), Üstün Berk Sezgin (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Kübra Zayim Gedik (Bezmialem Vakıf Üniversitesi) katılımı ile yaklaşık iki yıl boyunca çalışmalar yürüten Grup, ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik düzenlemiş ve düzenlenen etkinliklerde ÜNAK’ı temsil etmiştir. Grup bu iki yıl süresince, Birleşmiş Milletler (BM) ve üye ülkeleri tarafından benimsenmiş Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) hakkında ulusal düzeyde farkındalık yaratma yolunda çalışmalar yapmış, hem de Türkiye’de yürütülen çalışmaların uluslararası kütüphanecilik camiası ile paylaşılmasını sağlamıştır.

Kurucu üyeler planlama aşamasında her iki yılda bir grup üyelerinin eskiden yeniye doğru olacak şekilde en az yarısının değişmesi yönünde ilke kararı almışlardır. Bu karar kapsamında bazı  üyeler yeni grup üyelerinin belirlenmesinin ardından görevlerinden ayrılacaklardır. Grubun kuruluş felsefesine ve faaliyet alanına uygun olarak sürekliliğin ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla bazı üyeler oluşacak grupta görev alacak ve bilgi birikimlerini paylaşmaya devam edecekler.

Bu açıklamalar ışığında “ÜNAK Sürdürülebilir Kütüphaneler Çalışma Grubu’nda” çalışmak isteyen meslektaşlarımızı 11 Ekim 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] adresine bir niyet mektubu ve özgeçmiş göndererek başvurmaya davet ediyoruz.

Bu fırsatı kullanarak grubun kuruluş fikrinin ortaya çıkmasından itibaren desteğini esirgemeyen  başta ÜNAK Başkanı sayın Fatih Kumsel ve tüm ÜNAK yönetimi olmak üzere bu süreçte etkinliklerde sunum yapan, görüş ve önerilerini her platformda paylaşarak grup çalışmalarını destekleyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Ertuğrul Çimen (Koordinatör)

Tuba Akbaytürk Çanak

Uğur Bulgan

Üstün Berk Sezgin

Nilay Cevher

Kübra Zayim Gedik